Mikawanoh Jam Sunda, Kumpulan Waktu Warisan Kolot Baheula

Tangtos urang kantos nguping atanapi ngangge istilah-istilah sapertos Carancang Tihang, Pecat Sawed, Janari Leutik, Janari Gede, Sareupna jeung saterasna anu disebat jam sunda.

Malihanan jam sunda numutkeun Edi Ekadjati parantos dianggo ku urang sunda ti zaman Aki tirem Salakanagara abad ka 2 Masehi kirang langkung taun 130 M

Supados langkung jentre kalayan lengkap, sim kuring kenging referensi anu diketik ulang supados tiasa janten manfaat kangge urang sadaya khususna urang sunda.

Waktu Beurang

Jam 6, Carangcang Tihang
Jam 7, Meletek Panon Poe
Jam 8, Ngaluluh Taneuh
Jam 9, Haneut Moyan
Jam 10, Rumangsang
Jam 11, Pecat Sawed
Jam 12, Tangage
Jam 1, Lingsir
Jam 2, Kalangkang Satangtung
Jam 3, Mengok
Jam 4, Tunggang Gunung
Jam 5, Sariak layung

Waktu Peuting

Jam 6, Sareupna
Jam 7, Harieum Beungeut
Jam 8, Sareureuh Budak
Jam 9, Tumoke
Jam 10, Sareureuh Kolot
Jam 11, Indung Peuting
Jam 12, Tengah Peuting
Jam 1, Tumorek
Jam 2, Janari Leutik
Jam 3, Janari Gede
Jam 4, Kongkorongok Hayam
Jam 5, Balebat
Mugia manfaat mugia janten usaha urang sunda khususna sim kuring dina ngamumule adat budaya sunda.
Rahayu.

Baca Juga:  Kreativitas Belajar di Masa Pandemi Covid-19 melalui Pembelajaran Berbasis Proyek

Kintunan Bu Loniawati

Tinggalkan Balasan

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Instagram
WhatsApp